Singles Day 2024

Singles Day is oorspronkelijk een feestdag in China om het vrijgezellenbestaan te vieren. Dit heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een wereldwijd fenomeen. In Nederland is deze dag, die plaatsvindt op 11 november, ook steeds populairder geworden. Maar wat is Singles Day precies en hoe kunnen Nederlandse consumenten hiervan profiteren?

In de afgelopen jaren heeft Singles Day ook voet aan de grond gekregen in Nederland. Steeds meer Nederlandse retailers hebben de dag omarmd als een kans om speciale aanbiedingen en kortingen aan te bieden. Dit is een reactie op de groeiende populariteit van het evenement onder Nederlandse consumenten, die steeds meer op zoek zijn naar koopjes buiten de traditionele uitverkoop periodes.

Een belangrijk aspect van Singles Day is de betrokkenheid van grote Chinese webshops. Giganten zoals AliExpress en Temu bieden enorme kortingen op een breed scala aan producten, van elektronica tot kleding.

Deze kortingen zijn vaak aanzienlijk groter dan wat Nederlandse retailers kunnen bieden, waardoor Nederlandse consumenten kunnen profiteren van aanzienlijke besparingen.

Singles Day werd in de jaren ’90 in China geïntroduceerd door een groep studenten die hun vrijgezellenstatus wilden vieren. De datum, 11 november (11/11), werd gekozen vanwege de vier ‘enen’, die de eenzaamheid symboliseren. In 2009 besloot de Chinese e-commerce gigant Alibaba de dag te commercialiseren, wat resulteerde in een van de grootste online winkeldagen ter wereld.

Als je op zoek bent naar de beste Singles Day kortingen, dan ben je bij ons aan het juiste adres! We hebben het harde werk al voor je gedaan door de beste deals uit te zoeken bij diverse Chinese webwinkels.

Chinese webshops zoals Alibaba, JD.com en Banggood bieden op Singles Day vaak enorme kortingen op een breed scala aan producten, van elektronica tot kleding en huishoudelijke artikelen. Deze kortingen kunnen vaak oplopen tot wel 50% of meer.

Singles Day valt altijd op 11/11. Dit jaar is het dus ook op 11 november.